Hakem ve futbolcular darp edildi

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Artvin Hopaspor, ligin 12. Hafta karşılaşmasında İnegöl Kafkas Spor Kulübünü evinde konuk etti. Yeni teknik kadro ile ilk maça çıkan mor beyazlı takım 90+7’de rakip takımın ağlarını havalandırdı. Gole itiraz eden rakip takımın teknik direktörü saha içine gelerek hakemler ile konuştu. Bu konuşmanın ardından hakemler golün iptaline karar..

Hakem ve futbolcular darp edildi
Yazar : Tarih : Okunma : 252 views Yorum Yap

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Artvin Hopaspor, ligin 12. Hafta karşılaşmasında İnegöl Kafkas Spor Kulübünü evinde konuk etti.

https://www.youtube.com/watch?v=dTkHEqW3_vs

Yeni teknik kadro ile ilk maça çıkan mor beyazlı takım 90+7’de rakip takımın ağlarını havalandırdı. Gole itiraz eden rakip takımın teknik direktörü saha içine gelerek hakemler ile konuştu. Bu konuşmanın ardından hakemler golün iptaline karar verdi. Bu durum taraftarların tepkisine neden oldu.

Maç sonunda saha karıştı

Öte yandan Hopaspor – İnegöl Kafkasspor maçının son dakikalarında Hopaspor golü buldu. ancak İnegöl Kafkassporlu futbolcuların itirazı sonrası gol iptal edildi. Maç sonu ise saha karıştı. Sonrasında yaşanan tartışmalar sonucunda kavga çıktı ve önce hakem darp edildi. Sonrasında İnegöl Kafkaslı futbolcular darp edildi.

https://youtu.be/dTkHEqW3_vs

Hakemlerin skandal kararına tepki gösteren Artvin Hopaspor Kulübü yayınladığı açıklamada konuya ilişkin TFF’ye itiraz başvurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Artvin Hopaspor Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TFF 3. Lig 1 Grup 12. Hafta maçında karşı karşıya geldiğimiz İnegöl Kafkas Spor maçında hakem tarafından alınan skandal kararlar hepimizi derinden etkilemiştir.Futbol mücadele ve emek oyunudur ama bugün sahada yaşananlar futbolun ruhuna aykırı bir takım olayların yaşanmasına neden olmuştur. İnegöl Kafkas Spor karşılaşmasının son anlarında attığımız gol ile öne geçmenin sevincini yaşarken, karşı takımın teknik ekibinin sahaya inerek hakeme baskı yapması kabul edilemezdir. Daha da vahim olan durum ise hakemin bu baskıya boyun eğerek, daha önce vermiş olduğu gol kararını iptal edip, sonrasında da maçın süresi tamamlanmadan maçı bitirmesidir. Bu karar sadece Artvin Hopaspor’a yapılan bir haksızlık değil, Türk futbolu için kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Saha da emek veren futbolcularımızın, teknik kadromuzun emekleri verilen skandal karar ile resmen çalınmıştır. Bu konuda tüm gerekli başvuruları yapacağımız ve skandal kararların peşini bırakmayacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. Bugüne kadar Artvin Hopaspor’un hakkını yedirmedik bu saatten sonra da yedirmeyeceğiz. Hakkımız olan galibiyeti almak adına TFF’ye başvuracağımızı ve Türk futbolunda bir daha böyle bir durum yaşanmaması için her türlü gerekli adımı atacağımızı bildirmek isteriz.”

Hikmet BAŞAR-


İnegöl Kafkasspor klübü de açıklamasında;

KAMUOYUNA DUYRULUR

26.11.2023 Pazar günü oynadığımız Hopaspor maçıyla ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Maçın 90+7 dakikasında gelişen Hopaspor atağında orta hakem gol pozisyonundan önce düdüğünü çalmış ve maçı durdurmaya yönelik harekette bulunmuştur. Düdüğe rağmen oyun devam etmiş ve bu atağın sonucunda gol olmuştur. Golden önce düdük sesini duyan Hopaspor’lu 10 numaralı ve 61 numaralı oyuncular hakemin golden önceki düdük sesini duydukları için gole tepki vermeyip üzülmüşlerdir. Karşı tarafta ki yan hakem de düdüğü duyduğu için yerinde sabit kalıp daha sonra hakemin orta noktayı göstermesinden dolayı kararsız bir şekilde beş metre hareket edip yerinde kalmıştır. Düdük sesini duyan oyuncularımız ve teknik ekibimiz verilen karara yoğun bir şekilde itiraz etmiştir. İtirazlarımızın sonucunda, orta hakem yan hakemi ile görüşüp, golden önce düdük çaldığını ve golü iptal ettiğini bildirmiştir.

Hakemin maçı bitirmesinden sonra Hopa spor taraftarı olarak bile adlandıramayacağımız şahıslar hakeme ve oyuncularımıza yönelik fiili saldırıda bulunmuştur. Gözü dönmüş bu holiganların başlattığı olaylar neticesinde maalesef orta hakem saldırıdan fiziki olarak etkilenmiş, şükür ki hiç bir oyuncumuzda bir problem olmamıştır.

Ayrıca Hopa da görevli Emniyet mensuplarının bu olaylar gelişirken etkisiz ve tepkisiz kalarak olayların bu derece şiddetlenmesine sebebiyet vermesi de oldukça manidardır.

Hopa’ya vardığımız günden itibaren her daim yanımızda olan Hopa spor kulüp başkanı, yönetim kurulu ve Şehrin Azizleri taraftar grubuna teşekkür eder, yaşanan bu vahim olayları Hopa spor camiasına mal etmediğimizi, böyle görüntülerin Türk futboluna zarar verdiğini belirtmek isteriz.

İNEGÖL KAFKASSPOR YÖNETİM KURULU ADINA

BAŞKAN

CELAL TER

Bunlarda İlginizi Çekebilir