Sanayi Sicil Belgelendirme Faaliyetleri Devam Ediyor…

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf ŞAHİN tarafından yapılan açıklamada; Sanayi Sicil Belgelendirme faaliyetlerimiz kapsamında “His Promosyon Ürünleri İthalat İhracat Ticaret Sanayi Ltd. Şti. firması tarafından ilimizde “Çelik Termos” üretimi yapmak üzere kısa süre önce Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde kurulan işletmeye, bir ziyaret gerçekleştirdik. İşletme yetkilisi Muhammet KURT’tan çelik termos üretim aşamaları ve işletme ile..

Sanayi Sicil Belgelendirme Faaliyetleri Devam Ediyor…
Yazar : Tarih : Okunma : 38 views Yorum Yap

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf ŞAHİN tarafından yapılan açıklamada;

Sanayi Sicil Belgelendirme faaliyetlerimiz kapsamında “His Promosyon Ürünleri İthalat İhracat Ticaret Sanayi Ltd. Şti. firması tarafından ilimizde “Çelik Termos” üretimi yapmak üzere kısa süre önce Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde kurulan işletmeye, bir ziyaret gerçekleştirdik. İşletme yetkilisi Muhammet KURT’tan çelik termos üretim aşamaları ve işletme ile ilgili bilgiler aldık. 35 kişinin istihdam edildiği işletmede günde bin adet çelik termos üretilmekte olup, zamanla kapasite artırımı ile yılda bir milyon adet çelik termos üretilmesi hedeflenmekte. Firma yetkililerine ve çalışanlarına, Nevşehir ve ülkemiz sanayi sektörüne ve yerli üretime katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesile ile ilimiz dahilinde üretim yapmakta olan işletmelerimize üretime başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Sanayi Sicil Belgesi almalarının 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereğince kanuni bir zorunluluk olduğunu ve bu belgenin işletmelere sağladığı bazı avantajları hatırlatmak isteriz” ifadelerine yer verildi.

Sanayi Sicil Belgesinin işletmelere sağladığı bazı avantajlar ise şöyle sıralandı :

  • Elektrik faturalarını “Sanayi Abonesi” tarifesinden öderler.
  • Elektrik tüketimi noktasında alınan TRT payından (%2) muaf tutulmaktadırlar.
  • Münhasıran üretim faaliyetinden elde ettikleri kazançlarına kurumlar vergisi oranı 1 puan indirimli uygulanır.
  • Devlet teşvik ve desteklerinden yararlandırılmaktadırlar.
  • Makine-teçhizat alımlarında KDV muafiyeti sağlanmaktadır.
  • Kambiyo satışlarında BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) oranı sıfır olarak tanımlanmıştır. 
  • İhale Kanunu kapsamında yerli isteklilerin belirlenmesinde Sanayi Sicil Belgesi bulunan firmalar için tercih önceliği bulunmaktadır. 

Ayrıca İlimizde Sanayi Sicil Belgesine sahip 816 işletme bulunduğu, bu işletmelerin %76,67’sinin mikro ölçekli, %18,75’inin küçük ölçekli, %4,31’inin orta ölçekli, %0,28’inin de büyük ölçekli işletmeler olduğu ve bu işletmelerde toplam 7.826 kişinin istihdam edildiği bildirilerek; Sanayi Sicil Belgesi ile ilgili tüm işlemlerin https://sanayisicil.sanayi.gov.tr web adresinden on-line olarak yapılabildiği ifade edildi.